Lorca en la piel, Pedro Alba

Ara fa vora sis o set anys, vaig assistir a l’estrena d’un film de videocreació d’un autor que jo desconeixia, Pedro Alba. Duia per títol: “Lorca en la piel”,i entre les imatges creades per Alba, tremolava el llenguatge inconfusible del poeta andalús.

Mes endavant, l’ historiador i periodista Jordi Rovira, em va portar la entrevista que Lluis de Salvador li va fer a Federico García Lorca, al Teatre Modern de Tarragona, l’any 1935, i que va donar com a fruit el llibre: “Lorca, la incògnita visita”. Sempre he tingut present el film de Pedro Alba, per que va ser creat des de la més pura intuïció, per que ell desconeixia el pas del poeta per la ciutat, quan el va realitzar.

Així que vaig començar a organitzar els actes de commemoració del 80 aniversari de la visita de Lorca a la ciutat, aquest treball va ser un dels projectes en cartera, i li vaig demanar a Pedro Alba de completar-lo, i presentar-lo amb una exposició de documents relacionats amb el film.

Video de David Serra

Divendres passat, 16 d’octubre, a l’Espai Expositiu i Sala d’Actes dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, a Tarragona, Pedro Alba va inaugurar la exposició “Lorca en la piel” amb una amena conferencia, el pase de dos films de videocreació, l’ anteriorment esmentat i un altre, nou, complementari de l’anterior, així com una sèrie de fotografies, seqüències extretes del film, i altres imatges amb obscur perfum lorquià, sobre les que a ulls clucs va escriure paraules inventades pel públic.

Pedro Alba, andalús de soca-rel, interpreta en un món de sensacions, l’esgarrifança lorquiana, a traves d’imatges alenades i rastres de colors.

Comments

comments

Comments are closed.