TRUM!

Segona versió del poema de J.V.Foix, “La Marta en un bar, devant el mar”- Sitges, Pleniluni d’Agost 1921-, realitzada l’any 2013. A diferencia de la primera versió realitzada l’any 1996, actualment desapareguda, aquesta obra de format mitjà (73 x 60 cm.), està executada en una técnica més depurada i fresca, i els rosats del crepuscle sitgetà envaeixen la obra i embolcallen als personatges en una atmósfera marina,sugeridora de remors. Trum, Trum, Trum!.

Segona versió del poema de J.V.Foix,

L’artista Josep Maria Rosselló cedeix a l’Ajuntament prop de 40 obres

Considerat un dels artistes més destacats del panorama contemporani tarragoní, Rosselló cedeix obres relacionades i realitzades durant la seva estada a Sitges, del 1969 al 1983.

L’artista tarragoní, Josep Maria Rosselló, ha cedit a l’Ajuntament una quarantena d’obres, realitzades a Sitges durant el temps que hi va viure, del 1969 al 1983. Es tracta d’una col•lecció de dibuixos, estudis previs i esbossos de treballs relacionats amb la vila.

La regidora de Cultura, Mireia Rossell, ha visitat a l’artista, que actualment resideix a Tarragona, per fer efectiva la cessió que se suma a l’important fons pictòric de l’Ajuntament. Segons Rossell, “estem molt contents amb aquesta cessió i agraïts per la consideració de Rosselló en considerar Sitges com el lloc on dipositar el seu llegat”.

En total són 38 peces que mostren aspectes tan quotidians de Sitges panoràmiques de Sitges, antics tablaos flamencs o el pa bufat d’una coneguda pizzeria. Rosselló també ha dedicat alguns dels seus treballs al Sant Sebastià de Dalí i Lorca, o a Els pintors emmirallats, dirigit a Santiago Rusiñol i Ramon Casas. Entre les obres cedides també es troben altres treballs com Lady & Blues, un collage de cartró i acrílic sobre fusta que és un estudi previ a la pintura que l’artista va realitzar en directe als Jardins del Casino Prado Suburense amb la banda de jazz La locomotora negra.

Rosselló es va integrar a la vida sitgetana el temps que va residir a la vila, on va establir el seu taller als carrers d’en Bosch, Bonaire i Barcelona. L’artista va ser el creador del programa de la Festa Major 2002, del cartell de la Fira d’Art 2013 i del cartell del Centenari de les Festes Modernistes de Sitges, a més de dur a terme accions pictòriques i murals en directe.

En la darrera dècada s’ha pogut veure part de la seva obra pictòrica a les exposicions realitzades a la Biblioteca Santiago Rusiñol i a l’Edifici Miramar.

Ara les obres cedides queden incloses en l’inventari del Consorci del Patrimoni de Sitges per a la seva conservació.

http://www.sitges.cat/jsp/noticies/detall.jsp?id=14360933

 

Comments

comments

Comments are closed.