“LA HUIDA”, 1976

“LA HUIDA”, 1976 / MUSEU D’ART CONTEMPORANI VICENTE AGUILERA CERNI (MACVAC), VILAFAMÉS. ALACANT.

De la exposició que vaig realitzar l’any 1976 a la Galeria Skira de Madrid, Carmen Maceín, la directora de la galeria, va seleccionar diverses obres destinades als museus de l’estat: Museo Reina Sofía, llavors Museo d’Art Modern de Madrid, Museo de Bellas Artes de Bilbao, Museo- Casa Colón de Gran Canaria i Museu d’art Contemporani Vicente Aguilera Cerni, de Vilafamés. Cal dir que fa coranta anys no fotografiàvem tant com ho fem ara, i jo no tenia més que algunes imatges en blanc i negre d’aquestes obres. L’any 1995 vaig començar a organitzar el meu arxiu, i en el meu intent de recuperació vaig escriure als museus, demanant que m’enviessin fotografies dels meus treballs, que tenien en les seves col·leccions. No va passar gaire temps, quan vaig rebre respostes i imatges de les meves obres en color. Però el Museu de Vilafamés, no em va contestar, i malgrat que en el llistat de “Espais públics” de la meva biografia apareix el nom del museu, dons tinc documentació escrita de la entrega, mai no he tingut la certesa sobre la obra que formava part de la seva col·lecció, i si he de ser franc, entre unes coses i altres, me’n vaig anar oblidant.

Des de que vaig fer donació del meu arxiu a la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona, i han començat a organitzar-lo, s’han produït algunes sorpreses. No fa gaire, vaig rebre un correu de la directora de la Hemeroteca, Maria Elena Virgili, comentant-me que una becaria, Lledó Bagan, que estava realitzant treballs al meu arxiu, havia vist la documentació incomplerta sobre el Museu de Vilafamés. Fent una recerca , havia observat que en la col·lecció del museu, hi havia una obra que tenia totes les característiques de ser meva, però estava a nom d’un altra artista, que fonèticament, s’assemblava al meu.

Els elements que conformen aquesta obra que en el seu dia, vaig titular: “La huida”, la apropen als mateixos de la de “El estudiante del Arenál”, també de 1976, que està al Museu de Bellas Artes de Bilbao. Així com els materials emprats i la tècnica. Avui, dia de Sant Jordi, he rebut un correu del Centre Internacional de Documentació Artística(CIDA), demanant-me disculpes i enviant-me una imatge en esplèndid color de la obra. Disculpes acceptades, tots som humans i fent honor a la nostra condició, cometem errors, malgrat que ens esforcem en perseguir la excel·lència. El més important és poder-los resoldre, encara que sigui passats coranta anys.

La huída La huída

————————————————Josep Maria Rosselló————————————————–

Comments

comments

Comments are closed.